maanantai 10. marraskuuta 2008

Vaalin tulos

Puhuttaa näköjään yhä vaan. Mielenkiintoista on se kuinka kovasti ja eri tavoin koetetaan menestystämme kritisoida. Yhden läpipäässeen kokoomuslaisen taustalta löydetään puheissa kommunisti-isä ja ihmetellään pojan esiintymistä porvarina. No, tämän miehen isä oli demari niin kuin minunkin isäni. Mielestäni en ole tehnyt kovin suurta loikkaa oikealle. Enemmänkin on kysymys yhteiskuntajärjestyksestä. Minä, kuten tämä kritiikin kohteena oleva valtuutettu, arvostamme yrittäjyyttä ja markkinataloutta. Meidän mielestämme yksityinen yrittäjä useimmiten tuottaa palvelut tehokkaasti, taloudellisesti ja laadukkaasti. Toki tästäkin on poikkeuksia, mutta vapaa talousjärjestelmä yleensä korjaa huonot yrittäjät ja yritykset pois markkinoilta. Luulenpa, että aika monen sosialistin pojasta on tullut kunnon porvari.

Sosialismi on minulle pelottava asia. Mitä enemmän olen sosialismiin tutustunut, sen pelottavammalta se on minusta tuntunut. Se on myös suurin syy miksi olen päätynyt porvarileiriin tai niin kuin takavuosina sanottiin ei-sosialistiksi. Onnekseni yhä useampi Suomessa on päätynyt samaan tulokseen kuin minäkin.

Kirjoitukseni ovat myös herättäneet tunteita ja niitä käydään näköjään paljon lukemassa. Tuntuu hyvältä, että joku käy näitä sepustuksia lukemassa. Siitä saa taas voimaa kirjoitella.

Ei kommentteja: