perjantai 7. marraskuuta 2008

Opinnot

Yksi ja toinen on kysellyt opinnoistani. Olen viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana opiskellut Hämeen ammattikorkeakoulussa ylempää korkeakoulututkintoa teknologiaosaamisen koulutusohjelmassa.

Opinnot ovat nyt suoritettu. Valmistumispäivä on 19.12.2008. Teimme työkaverini kanssa opinnäytteenä oppilaitoksessamme tutkimuksen aikuisten ja nuorten yhdessä oppimisesta. Tutkimuksen teko oli mielenkiintoista ja saimme mielestämme selkeän kontribuution eli tuloksen. Yksikin aikuinen nuorten ryhmässä auttaa nuoria keskittymään tehtävien tekemiseen.

Opinnot olivat melko vaativia työn ohella, varsinkin opinnäytteen tekeminen vei paljon aikaa ja voimia. Nyt on kuitenkin hyvä olo: väsynyt, mutta onnellinen. Pitäisi suuntautua seuraaviin opintoihin, mutta aion pitää pienen tauon. Ammattikorkean ylempi tutkinto on tyhmästi ilman varsinaista tutkintonimikettä, koska ammattikorkeat ja yliopistot eivät ole päässeet yksimielisyyteen sopivasta nimikkeestä. Kansainvälinen tutkintonimke on kuitenkin sovittu: Master of engineering. Sen käännös olisi tekniikan maisteri, mutta tätä ei vielä ainakaan saa käyttää. Katsotaan nyt miten tuo nimitysasia selkiytyy.

Joka tapauksessa itselleni tutkinto merkitsee selkeätä palkankorotusta. Se tulee olkoon nimitys mikä tahansa, sillä se joka tapauksessa rinnastetaan ylempään korkeakoulututkintoon eli maisteritasolle.

Ei kommentteja: