sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Politisointia

Säkylän sosialistien pääpolitrukki yrittää politisoida kaiken. Hänen mielestään yrittäyhdistyksen puheenjohtajavaalitkin olivat politisoidut. Eipä kannattaisi sosialistien politisoida yrittäjäyhdistystä, sillä yrittäjien tavoitteet ovat päinvastaisia.

Ei ollut ainakaan Säkylän Kokoomus yrittäjäyhdistyksessä poliittisin tavoittein. Kokoomulaisten äänet vaalissa taisivat hajaantua tasaisesti. Suljetusta lippuäänestyksestä äänestämiskäyttäytymistä voi vain arvailla, mutta käytetyt puheenvuorot tietysti paljastivat kokousedustajien mielipiteet.

Minutkin on leimattu radikaaliksi. Mitähän tuo radikalismi mahtaa sosialistin suussa tarkoittaa? Mikä käsitys hänellä on poliittisesta radikalismista? Jos se on sama kuin minun käsitykseni radikalismista, en tunnista itseäni hänen kuvauksestaan. Tunnen syvää surua näiden Säkylän suhmuroiden poliittisesta pelistä. Juuri sillä on saatu kuntakuvamme pilattua. Tunsin joskus suurta ylpeyttä sanoessani olevani säkyläläinnen, nyt usein jopa hävettää.

Säkylässä on sentään vielä toivoa, joskin vähän. Katsotaanpa mitä nämä suhmurat saavat tänään aikaiseksi. Ennustan vaalituloksen täydellistä mitätöimistä. Onkohan se radikalismia. Ymmärrän kyllä, että kun on ollut kauan päättämässä asioista, tulee sokeaksi omille tekemisilleen. Kannattaisi astua pari askelta taakse ja katsoa mitä on saanut aikaan. Jälki on todella rumaa. Säkylää on ajettu voimalla alas, kuntakuva tuhrattu ja poliittinen ilmapiiri täysin ummehtunut. Sen verran minussa on radikaalia, että tällaiseen haluaisin muutoksen. Ääni vaan on huutavan ääni korvessa. Tosin nyt on aika monet silmät aukeamassa. Aivan yllättäviltä tahoilta olen saanut positiivista palautetta ja monet ovat samaa mieltä kanssani. Toivottavasti Säkylässä ei toteudu tänään pahat aavistukseni.

Sosialistien ei kannattaisi enää politisoida enempää aatteellisia yhdistyksiä. Pitäisi saada aikaiseksi Säkylän henki: säkyläisten pitäisi ottaa tulevaisuus yhtenäisenä vastaan eikä alistua näiden politrukkien repiviin pyrkimyksiin. Maltillisena kokoomuslaisena olen saanut tyynnytellä omiani viime aikoina ja päivinä. Olen sanonut monelle, että vaikka kuinka huonosti muut meitä kohtelisivat, ei kannata provosoitua. Enpä provosoitunut eilisestäkään ja saimme hyvän voiton. Yrittäjien puheenjohtajan on syytä tulevan vuoden aikana tarkkaan miettiä onko hän yrittäjänä kunnallispolitiikassa vaiko politiikko yrittäjäyhdistyksessä. Yrittäjäyhdistyksen tulee siis epäpolitisoitua. Hän sanoi viestin menneen perille. Aika näyttää menikö.

Ei kommentteja: