sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Isänpäivä

Hieno perinne. Kyllä se vaan sykähdyttää, kun lapset aamulla tulevat vuoteen viereen lahjoineen. Kaisan lahja on takuuvarma: uusin Ilkka Remes. Kaisa ei pettänyt tälläkään kertaa. Toinen lahja olikin sitten melkoinen yllätys: verenpainemittari.

Verenpaineeni on ollut lievästi koholla jo vuosia. Nyt kun on ikää tullut, pitäisi alkaa kiinnittämään siihen huomiota. Lääkäri on kehottanut tarkkailemaan sitä kolme kuukautta viikoittain. Tuon jakson jälkeen tehdään uudelleen verikokeet ja sydänfilmi. Veriarvot ja sydänfilmi olivat kuulemma hyviä, kolesteroliarvoa lukuun ottamatta. Se oli lievästi koholla.

Olen ollut vähäisellä liikunnalla johtuen alkusyksyisestä moottoripyöräonnettomuudesta. Nyt pitäisi lisätä liikuntaa. Metsätyöt eivät vaan vieläkään luonnistu. On käsi sen verran toimeton. Pitänee kävellä ja tehdä muuta vastaavaa. Aika monessa liikuntalajisa käden hyvä toiminta on tarpeellinen, mutta on niitä paljon sellaisiakin, joissa kättä ei tarvita.

Onneksi en ole kovin stressaantuva tyyppi enkä juuri koskaan hermostu ihmisten pahoista puheista, joten ne eivät verenpainetta nosta. Uskon saavani tuon verenpaineen ja kolesterolin kohdalleen tuossa lääkärin antamassa kolmessa kuukaudessa. En ole juuri joutunut lääkekuureja nauttimaan. Haluan tälläkin kerralla pysytellä niistä erossa.

Ei kommentteja: