tiistai 30. joulukuuta 2008

Krakovan ja Puolan matka lähestyy loppuaan

Krakovaa ja sen ympäristöä olemme kolunneet viimeisen viikon ajan. Loputtomalta tuntuvat näkemisen arvoiset kohteet. Tänään olimme talvikaupunki Zakopanessa. Upea kokemus sekin. Toki omat kotimaiset talvikohteemme ovat aivan omaa luokkaansa, Zakopane olikin erilainen talvikohde. Siellä hiihto ei ole turismin pääkohde, vaan talvi. Ihmisiä on koko kaupunki aivan täynnä. Pääkaduilla ja kujilla oli ihmisiä niin, ettei kulkemaan ollut päästä. Uskomatonta, kuinka talvi voi kiinnostaa. Oli siellä tietysti komeat vuoristomaisemat. Tatra luo komean taustan kaupungille.

Huomenna on tarkoitus käydä vielä Wawelin linnassa, joka on aivan Krakovan sydämessä. Ulkoapäin linna näyttää todella komealta. Katsotaan onko tuo silkkoa sisältä. Uusi vuosi otetaan vastaan komeasti Krakovan keskustan pääaukiolla. Olemme varanneet jo ravintolan, jossa odotamme vuoden vaihtumista. Täällä on tapana istua koko ilta ennen vuodenvaihdetta ravintolassa ja ravintolat myyvätkin paketteja, joihon kuuluu monta eri annosta juomineen. Hinnat vaihtelevat 100:sta 750:aan zlotyyn. Euroissa tuo on 25 eurosta lähes kahteensataan.

Kotimaasta kuuluu hyvää: Jari oli valittu yksimielisesti Loimaan kaupunginjohtajaksi. Hyvä niin. Valinta on monelta kannalta katsottuna hyvä: Uusi Eura ei pullistele entisiä kunnnanjohtajia ja Loimaa saa hyvässä iässä olevan ahkeran kaupunginjohtajan. Onneksi negatiiviset huhut eivät pitäneet paikkaansa. Toivottavasti kotimaan taloustilannekin pysyy siedettävänä. Ainakin näin turistina on hyvä olla, kun euro on edelleen vahva. Erinomaista ensi vuotta tässä odotellaan kaikki yhdessä.

Ei kommentteja: