maanantai 5. tammikuuta 2009

Kotimaassa jälleen

Onpa kotoista kotimaassa. Kylmä ja talvinen sää tekee mielen reippaaksi. Eilen oli hyväntekeväisyyskonsertti Pyhäjärven järvipelastajien hyväksi. Konsertin saama suosio oli minulle pettymys. Odotin viittasataa ja taisi olla parisen sataa kuulijaa. Konsertti sinänsä oli aivan huikea. Tuulimyllyn puhaltajat ovat soittajina erinomaisia ja solistit onnistuivat todella hyvin. Ohjelmisto oli sopivan kevyttä. Luulenpa, ettei suuri yleisö oikein tiedä minkälainen aarre meillä on musiikkiosaamisessamme.

Joku oli pahoillaan, kun kunnan osittain sponsoroimassa tilaisuudessa ei ollut sen paremmin virkamiesjohtoa kuin politiikkojakaan paikalla. Minusta se on ollut jo kauan selvillä, ettei Säkylän päättäjät juuri perusta kulttuurista, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kovasti tuntuu apealta muutenkin ilmapiiri Säkylässä. Nyt kun oli pari viikkoa poissa, sen oikein aistiin ihmisten puheista. Ehkä Säkylän oman surkean tilanteen lisäksi maailman tilanteen nopea heikkeneminen on vaikuttanut ihmisten mielialaan.

Jotenkin pitäisi saada kuitenkin toivo viriämään. Mutta miten? Siinäpä haastetta. Kunnanjohtajastakin spekuloidaan. Hyvää ei siihen tehtävään enää ole saatavissa, joten lienee melkoisen yhdentekevää kuka valitaan. Joku kuitenkin on valittava. Rahapulassa sen kuitenkin pitäisi olla nykyisen organisaation sisältä eikä uusia virkamiehiä tulisi tässä tilanteessa palkata. Sen verran luulisi edes Säkylän päättäjillä älliä olevan. Aika näyttää.

Ei kommentteja: