maanantai 26. tammikuuta 2009

Pappilan kunto

Teimme katselmuksen Pilistveren seurakunnan vanhan pappilan kunnosta. Katselmus tehtiin niin perusteellisesti kuin rakenteita purkamatta voitiin tehdä. Näyttäisi siltä, että vanhasta pappilasta saadaan kirkkoherran perheelle asunto. Työtä on valtavasti, mutta koska Hermann (kirkkoherra) on innostunut asiasta ja valmis tekemään paikallisesti siihen töitä pyrkien myös hankkimaan rahoitusta, projektilla on hyvät onnistumisen mahdollisuudet.

Viikonloppu oli kokonaisuudessaan hieno kokemus. Vastaanotto ystävyysseurakunnassa on aina ollut ystävällinen tai oikeammin sanottuna sydämellinen. Niin myös tällä kerralla. Kirkkoherra sanoikin, että tärkeämpää kuin taloudellinen apu, ystävyysseurakuntatyössä on ihmisten välinen kanssakäyminen. Tästä olemme molemmat osapuolet samaa mieltä. Erityisesti suomalaisille yhteistyö antaa paljon: opettaa elämän tärkeitä perusasiota. Vilpitön ystävyys on enemmän kuin rahan antamista ja saamista.

Töissä on monenlaista projektia menossa. Toivottavasti aika ja voimat riittävät kaikkien eteenpäin viemiseksi. Mottoni on, että asioilla on taipumus järjestyä. Siihen luottaen tässä mennä päivä kerrallaan.

Ei kommentteja: