perjantai 23. tammikuuta 2009

Pilistvere

Olemme tänään lähdössä Pilistvereen, parin työkaverini ja kahden Säkylän srk:n edustajan kanssa tutkimaan Pilistveren pappilan kuntoa. Jos ko. rakennus on korjaamsien arvoisessa kunnossa tulemme organisoimaan siitä avustuskohteen. Pilistveren srk. on äärimmäisen köyhä taloudellisesti, mutta muuten toiminta on vilkasta. Seurakuntaa johtaa tarmokas hengenmies Herman, joka asuu perheineen tällä hetkellä leirikeskuksessa. Hänen vaimonsa unelmoi saavansa suurperheensä joskus oman katon alle.

Toivottavasti pappila osoittautuu korjaamisen arvoiseksi. Ensimmäinen talkookerta tulee olemaan vesikaton uusiminen. Suomalaisilla on käsitys, että Virossa taloudellinen tilanne on kaikkialla jo melko hyvä. Taloustilanne on kuitenkin turistikohdeiden ulkopuolella niukka. Rahasta on pula. Kuitenkin virolaiset ovat positiivisia ja yritteliäitä. Heitä avustaa mielellään.

Kotikylämme politiikka vaatii vääntämistä kaiken aikaa. Toverimme keskustassa ja demareissa eivät millään haluaisi vaalivoiton näkyvän käytännössä. Molemmat hävisivät vaalit, mutta eivät halua sitä millään muotoa tunnustaa. Eipä meillä silti ole muuta tehtävissä kuin alistua. Siihen olemmekin jo tottuneet, kun tätä syrjimistä on jatkunut jo kohta viisitoista vuotta. Toivottavasti saamme viestimme vieläkin paremmin tulevaisuudessa perille, jotta vaalivoitot jatkuisivat. Ehkä riittävän suuri vaalivoitto takaa meillekin demokraattisia oikeuksia, pelinpolitiikan sijasta. Aika näyttää...

Ei kommentteja: