sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Onpa ollut melkoinen viikko

Paljon on puhetta riittänyt. Politiikka on mielenkiintoista, mutta välillä melko raskasta. Sitä välillä tulee kysyneeksi itseltään, että onko tämä kaiken vaivan arvoista. Valinnat luottamuspaikoille ovat tällä kertaa olleet meille enemmän työllistävä kuin yleensä. Olihan tällä kertaa vaaleissa paljon ehdokkaita, joille isolle osalle olisi hyvä löytää hyvä heitä kiinnostava tehtävä.

Meillä on onneksi nuoria paljon mukana toiminnassa, joten toimintamme on hyvin turvattu. Katselin juuri erilaisia valintoja eräässä toisessa poliittisessa ryhmässä: miehiä ja vanhoja miehiä on heidän valintansa oli sitten kysessä puolueen tai kunnan luottamustehtävät. Siinä tulevaisuus on melko heikoilla. Vaikka he oman ilmoituksensa mukaan eivät kelpuuttaneet nuoria mukaan kunnallisvaaliehdokkaaksi kuin yhden varmmistaakseen hänen läpimenonsa, kannattaisi nuoria ottaa puolueen toimintaan mukaan. No, mikäs minä olen toisia neuvomaan. Kunhan itse pidämme huolta siitä, että nuorillemme annetaan mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Nuorten suosiminen ei saisi kuitenkaan johtaa ikärasismiin. On aika huolestuttavaa, että välilllä kuulee sanottavan, että joku tai jotkut ovat liian vanhoja päättämään asioistamme. Pitänee muistaa, että politiikassa tehdään paljon päätöksiä, jotka vaikuttavat kaikenikäisten elämään. Siksi on hyvä, että on kaikenikäisiä mukana toiminnassa. Huolestua yleispuolueessa pitää silloin, jos aktiivit ovat vain jostakin väestönosasta. Mukana pitää olla mahdollisimman hyvin edustettuina molemmat sukupuolet, kaikki ikäryhmät ja mielellään myös maahanmuuttatajat tai äskettäin paikkakunnalle muuttaneet.

Tässä olemme onnistuneet ja toivon, että nykyisessä asemassani voin viedä tätä viestiä eteenpäin. Samalla toivon, että kaikki olisivat tyytyväisiä saamiinsa luottamustehtäviin ja hoitaisivat niitä täydellä antaumuksella. On arvokasta, että ihmiset ovat vapaaehtoisesti mukana kehittämässä yhteisiä asioita. Ymmärrän kyllä, että nykyisessä tilanteessa on paljon niitä, jotka haluaisivat heittää pyyhkeen kehään. Onhan edessä kuntaliitos, josta sen totetuttajatkin tuntuvat antavan lausuntoja, ettei siitä Säkylälle hyvää koidu. Että oli vaan pakko tai jos ei aivan pakko niin ainoa mahdollisuus.

Tällaisessa tilanteessa pitänee yrittää luoda uskoa omiin ja yrittää luoda toimivia suhteita tuleviin kumppaneihin. Omalta osaltani olen tätä jo aloittanut. Heittänyt pallon tuleville kumppaneille toivoen yhteistyön aloittamista mitä pikimmin. Uskon, että aloitteeseeni vastataan myönteisesti. Minulla on kuitenkin nyt ja AINA Säkylän etu ensin.

Ei kommentteja: