torstai 29. tammikuuta 2009

Luottamusmiespaikat

Säkylässä tuntuu olevan tällä kertaa vaikeaa saada palikoita kohdalleen. Ei toisaalta ihme, sillä vaalien häviäjät ovat vieneet voittajaa kuin kuoriämpäriä. Toivottavasti edestään löytävät pahat tekonsa.

Omalla kohdallani on vähän ristiriitaiset tunteet: minulta pieleen menneiden vaalien jälkeen en olisi halunnut ottaa mitään luottamusmiespaikkaa, mutta oma väki kovasti pyysi moneenkin eri tehtävään. Suostuin teklaan ja koska meillä ei ollut ketään sellaista teklaan halukasta, joka olisi siellä aiemmin ollut tuli saman tien pj:n tehtävä. Onneksi sain tuekseni teklaan omista kaksi Karin ja Anun sekä kaksi hyvää sosialistia, joita molempia arvostan ja kunnioitan: Irmeli ja Risto. Myös keskustasta tulee vanhana Riikka, muut heillä menivätkin uusiksi. Minua harmittaa, että Japo vaihtoi sosiaalilautakuntaan.

Vielä kaksi vuotta tehdään kunnallispolitiikkaa ja sitten vaihdetaan kyläpolitiikkaan. Onpa siinä ihmettelemistä. Tärkeää on nyt saada koulukeskuksen remontti sellaiseen lopputulemaan, että kaikki ovat tyytyväisiä: opiskelijat, opettajat ja kuntalaiset. Jos jotain on odotettu hartaasti, niin koulukeskuksen saneerausta. Nyt kannattaa satsata kouluun. Tilaa pitää olla reilusti myös toisen asteen koulutuksen lisäämistä varten. Aikuisten opintoihin kannattaisi lisätä ammatillisia opintoja. Niillekin pitäisi saada tiloja. Säkylässä koulupolitiikka on ollut melko näköalatonta, toivottavasti se ei vesitä koulukeskuksen saneeraustakin. Uskon toisaalta, että ainakin elinkeinoelämästä tulleet viestit voisivat kantautua kuuroillekin korville. Aika näyttää.

Ei kommentteja: