perjantai 30. tammikuuta 2009

Lallin perilliset

Eivätpä taida köyliöläiset antaakaan viedä itseään teuraaksi yhtä helposti säkyläläiset. Köyliöstä kuulemme vielä tänä keväänä ja aika pian melkoisia uutisia. Melkoinen joukko Köyliön nykyvaltuutettuja on itsenäisyyden kannalla tai ainakin Eura-liitosta vastaan.

Kylläpä tulin oikein hyvälle mielelle, kun olin palaverissa, jossa köyliöläiset olivat nostattamassa taistelumielialaa. Parempi on käydä kunnon keskustelu ennen kuin on myöhäistä.

Minusta on aivan väärin, että Säkylän johtavat politiikot antavat ymmärtää, että palvelut kuntaliitoksen jälkeenkin säilyisivät yhtä hyvinä Säkylässä. Törkeää valehtelua. Ei ole esimerkiksi mitään mahdollisuutta säilyttää Säkylän hyviä terveydenhuollon lähipalveluja samalla tasolla, jos olemme Euran kanssa yhdessä. Jos Eurassa on huutava pula lääkäreistä, on heitä siirrettävä Säkylästä silloin kun olemme samassa organisaatiossa. Olisi todella huonoa johtamista, jos pidettäisiin saman organisaation toisessa palvelupisteessä erinomainen palvelutaso ja toisessa surkea. Näinkin yksinkertaista asiaa tuntuu olevan vaikea käsitttää.

Kouluverkon supistaminen on toinen suuri kysymys. Voidaan toki sopia jostain siirtymäajoista. Köyliössä on osa ihmisistä havahtunut tosiasoiden edessä. Katsotaan kantautuuko näille rannoille vastaavat ajatukset.

Ei kommentteja: