keskiviikko 21. tammikuuta 2009

TP:n hurja puolitoista vuotta

Tuulimyllyn Puhaltajilla on alkanut melkoinen intensiivijakso. Vuoden vaihteessa oli kolme isoa esiintymistä: Marttilan kunnan 600-vuotisjuhlakonsertti, Huittisten ja Vampulan yhdistymisjuhlakonsertti ja Pyhäjärven järvipelastajien hyväntekeväisyyskonsertti Säkylä-hallissa. Ohjelma jatkuu edelleen huipputiiviinä koko vuoden tähdäten ensi vuonna toteutettavaan Shanghain matkaan. Matkan budjetti on noin 100 keur. Melkoinen summa pienen kunnan yhdistykselle kerättäväksi. Saadaan vielä myydä toinenkin vessapaperirulla konserttituottojen lisäksi.

Rahan hankkiminen on siinä määrin kova homma, että ellei nuoret olisi niin innokkaina harrastuksessaan, jättäisin omalta osaltani koko homman väliin. Soittajien into ja kehittyminen harrastuksessaan palkitsee myös taustatyöntekijöitä. Onhan SM-tasolla puhaltava nuorisopuhallinorkesteri arvo sinänsä pienelle yhteisöllemme. Eipä meillä samalla tasolla toimivia harratuspiirejä muita juuri ole. Kun soittajia mukana on lähes sata, ei tuota nuorisotyötä tule väheksyä.

Musiikkiharrastus vaatii myös perheiltä paljon. Lapsia pitää kuljettaa täällä maaseudulla melkoisia matkoja soittotunneille. Meidänkin perheelle on Huittinen tullut enemmän kuin tutuksi. Huittisten Lidlissä tapaa toki paljon säkyläläisiä tuttuja. Viime viikollakin tuli käytyä Huittisissa neljä kertaa.

Shanghain matkaa varten pitää kerätä rahaa keskimäärin noin 1400 euroa viikossa. Soittamalla saadaan vähenemään tuo osuus noin 1100 euroon viikossa ja kun vähennetään kohtuullinen soittajien omavastuu kerättävää jää enää noin 800 euroa viikossa. Eiköhän siitä selvitä.

Ei kommentteja: