perjantai 12. joulukuuta 2008

Piispantarkastus

Olin eilen tarkastamassa piispaa. Tuntuu olevan mukava ja leppoisa mies. Huumoriakin tuntuu viljelevän mukavasti. Säkyläläiset yhdistykset esittelivät yhteistoimintaansa seurakunnan kanssa. Yllätyin kuinka laajaa ja monitahoista on seurakuntamme työ. Kuinka monen yhdistyksen toimintaan seurakunta tuo lisää. Onpa sellaisiakin yhdistyksiä, joiden toiminta on kokonaan seurakunnalta saatavan tuen varassa. Lapsi- ja nuorisotyö on Säkylässä korostuneesti seurakunnan vahvaa aluetta. Eläkeläisjärjestöt kokevat seurakunnan kanssa tehdyn yhteistyön myös erittäin tärkeäksi. Oikeastaan ei kuultu yhtään moitteen sanaa yhteistyöstä, ellei yhtä toivomusta täysin ilmaisista tiloista oteta lukuun.
Aika monet järjestöt saavat kuitenkin tilojen lisäksi taloudellista tukea seurakunnalta. Kuitenkin tilojen vuokraamiselle on laadittu tietyt säännöt ja niiden puitteissa osalta yhteisöistä peritään pieni vuokra.

Tänään piispantarkastus jatkuu mielenkiintoisena, kun tullaan pohtimaan edessä olevaa liitosta. Mukaan on kutsuttu Euran ja Köyliön seurakuntien edustajia. On todella mielenkiintoista kuulla onko Euran seurakuntalaisilla samansuuntaiset tavoitteet kuin Euran kunnalla. Euran kunnan itsenäisyyspäivän juhlapuheessa oli melko selvästi ilmaistu, että yhteen keskustaan keskitetään palvelut ja että on jo toteutettu virheinvestointeja. Virheinvestoinneilla tarkoittaneen Säkylän ja Köyliön terveysasemia.

Odotan iltaa mielenkiinnolla...

Ei kommentteja: