sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Mielenkiintoinen kokemus

Piispantarkastus. Monipuolinen ja perinpohjainen. Piispa ja hänen tukijoukkonsa tarkastavat seurakunnan toiminnan todella huolellisesti. Erityistä merkitystä sai Säkylän seurakunnan tämänkertainen piispantarkastus mahdollisesta tulevasta kuntaliitoksesta. Torstai- ja perjantai-iltana saimme kuulla kuinka paljon erilaista toimintaa kotiseurakunnallamme on. Perjantai-ilta päättyi Euran, Köyliön, Kiukaisten ja Säkylän seurakuntien yhteiseen keskustelutilaisuuteen.

Meille tuli selväksi, että Säkylä, Köyliö ja Kiukainen ovat asioista pitkälti samaa mieltä ja että euralaisilla on omat tavoitteensa ja pyrkimyksensä. Pienemmät seurakunnat ovat erittäin vireitä ja haluaisivat säilyttää aktiivisen toimintansa. Euralaisten puheenvuoroista kävi ilmi halu keskittää toimintoja yhteen yhteiseen seurakuntaan, jonka toiminta ja toimitilat keskittyisivät Euran Cityyn, niin kuin he asian ilmaisivat.

Tänään kirkossa minulle selvisi, piispan ja asessorin puheenvuorojen jälkeen, että puhumalla on tästä tilanteesta päästävä eteenpäin. Kokonaisuudessaan tuli käsitys, että Eurassa ei tunneta kuinka aktiivista toimintaa meillä on. Meidän on päästävä tiedottamaan toiminnastamme euralaisille mahdollisimman suoraan.

Piispantarkastus oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus. Säkylän seurakunnalla ei ole muuta ongelmaa kuin vahvuus. Olemme niin vahvoja ja itsenäisiä, että on vaikea ymmärtää toisia ja toisten elämäntilannetta. Meillä on asiat jopa liian hyvin. Tätä voisi kuvata hyvin se, että seurakuntalaisia puhuttaa ehkä eniten jumalanpalveluksen kerran kuussa oleva ilta-aika. Jos juuri muita ongelmia eikä keskustelunaiheita ei ole, voidaan sanoa, että ongelmia ei ole.

Ei kommentteja: