tiistai 5. tammikuuta 2010

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Joululoma meni. Perheen kanssa tuli vietettyä runsaasti aikaa. Syötyäkin tuli niin, että paino on uhkaavasti nousemassa ylipainon puolelle. Pitänee vähän varoa. Terveyden tila on parempi kuin kertaakaan viime juhannuksen jälkeen.

Politiikkaa pitää alkaa tehdä nyt tosissaan, kun on valittu tärkeään virkaan: paikalllisyhdistyksen puheenjohtajaksi. Säkylässä on sopivasti ulkoinen uhka tuomassa uutta yhtenäisyyttä koko poliittiseen kenttään ja nekin, jotka sokeasti ovat luottaneet sovittuihin asioihin, ovat huomanneet, että sopijaosapuolista ainakin yhdellä on pyrkimys sopimusrikkoihin. Näin on aina ollut ja tulee olemaan, joten tuota yhtenäisyyttä tarvitsemme nyt ehkä enemmän kuin koskaan. Toivottavasti vihdosta viimein myös meidän ryhmämme otetaan päätöksentekoon mukaan.

Tilannehan on uuden kunnan kannalta hyvä: Säkylään on juuri saneerattu upea terveysasema ja sairaala. Tällä erää viimeinen vaihe on juuri alkamassa. Koko uusi kunta saa tästä helposti käyttöönsä pääterveysaseman ja -sairaalaan. Ei tarvitse tehdä kalliita investointeja Euran terveysasemaan.

Koulukeskuksen saneeraus Säkylässä saattaa todella surkeassa kunnossa olevat tilat ajan tasalle. Myös Euran koulukeskus on saaneerauksen tarpeessa. Siellä on huolehdittava samasta asiasta kuin Säkylässäkin: ei yhtään lisäneliötä saa rakentaa. Kouluneliöitä on uudessa ja vanhoissa kunnissa liikaa, sen jokainen tunnustanee. Kun on kaksi hyvää koulukeskusta kunnassa, saadaan sopivasti ryhmät jakamalla molemmat tehokkaaseen käyttöön. Näinhän sen pitäisi mennä. Toivottavasti eivät politiikot nyt ryhdy tekemään mitään Euran kaupunkia, jolla on yksi yhteinen kuntakeskus, jonne kaikki toiminnot keskitetään. Olemassa olevien tilojen hyödyntäminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, koska käsillä ovat vaikeat taloudelliset ajat.

Joka tapauksessa euralaisten kokoomuslaisten kanssa yhteistyö on alkanut lupaavasti. Saimme kunnallisjärjestöön Säkylästä erittäin hyvän edustuksen. Saimme hallitukseen paikkoja eniten. Huomioon otettiin yhdistyksemme koko, joka on selkeästi suurin. Euralaisten hallituspaikkojen vähäinen määrä ei toivottavasti tuo mitään ongelmia heille. Kanta-Eurassa Kokoomuksen suosio on vähäisin ja siellä on suurin potentiaali nostaa kannatusta, joten heidät pitää saada pysymään aktiivisina myös kunnallisjärjestön toiminnassa. Se, että säkyläläisten määrä on Kokoomuksen Euran kunnallisjärstössä vahva, auttaa meidän poliittisten tavoitteidemme esille tuomista uudessa kunnassa. Toivottavasti poliittiset kilpailijamme onnistuvat myös saamaan hyvän edustuksen omiin elimiinsä. Voimme yhdessä pyrkiä vaikuttamaan siihen, että uudessa kunnassa tehdään järkeviä päätöksiä koko kunta huomioiden. Lähiaika näyttää.

Ei kommentteja: