perjantai 15. tammikuuta 2010

Säkylän voitto

Vihdoinkin järjen ääni voitti. Tätä on ryhmämme sanonut sanomasta päästyään. Ensin on laitettava omat asiat kuntoon ja sitten mietittävä onko kuntaliitos järkevä. Säkylällä on erinomaiset mahdollisuudet selviytyä lähitulevaisuuden haasteista. Se edellyttää todellista johtajuutta ja päättäväisyyttä. Johtavat luottamusmiehet ovat olleet täysin hukassa viisitoista vuotta. Toivottavasti tämä kolaus auttoi heitä heräämään. Ryhmämme antaa täyden tuen tulevissa tervehdyttämistoimissa.

Päävastuu on tietenkin niillä, jotka ovat meidät kuilun partaalle ajaneet. Kuntalaisten selkeä enemmistö on ollut ja on kuntaliitosta vastaan. Säkyläläiset ovat nyt tässä tilanteessa valmiit vaikeisiinkin ratkaisuihin. Aikaa ei ole hukattavaksi. Korjaustoimenpiteet tulee suunnitella ja toteuttaa mahdollisimman pian. Näin herkullista tilannetta ei tule toivottavasti enää: rahaa ja aikaa on palanut paljon tämän tilanteen synnyttämiseen. Jos nyt tilannetta ei osata tai kyetä hoitamaan "kotiin", osoittaa se täydellistä johtajuuden puuttumista.

Jotenkin on sellainen mielikuva syntynyt, että ainakin kepussa asioiden todellinen tila olisi ymmärretty. Sosialisteilla on aatteellisesti vaikeaa, mutta ehkä talouden kovat lait auttavat heitä ymmärtämään, että koviakin ratkaisuja on tehtävä, jotta talous saadaan raiteilleen. He huutavat veronkorotusten perään oikein suurella ääneellä ja julkisesti ja joka paikassa. Nyt ei vain selvitä pelkillä veronkorotuksilla, vaan tartuttava vielä ikävämpiin lääkkeisiin. Minua hoitava lääkäri sanoi, että kova tauti vaatii kovat lääkkeet. Niin on kotikuntamme tervehdyttämisen kanssa. Toivottavasti myös sosialistit saadaan katsomaan kotikuntamme parasta ja tekemään töitä yhteiseksi hyväksi. Aika näyttää.

Liitoskunnilla menee tällä hetkellä totaalisen huonosti. Sastamala, Loimaa ja Salo mm. ovat täysin "kuralla". Vaikeita päätöksiä on vaikea tehdä, kun kuntalaisille on luvattu liitoksen tuovan hyvää ja kaunista eli parempia palveluja. Säkylässä ei kukaan täysipäinen ole vaatimassa parempia palveluja. Olemme valmiit sen sijaan järkiperäistämään ja tehostamaan edelleen palvelujen tuottamista. Minulla on käsitys, että virkamiesjohto tekee Säkylässä hyvää työtä, mutta luottamusmiehet ovat olleet sitä "vesittämässä". Nyt pitää antaa virkamiesten toimia ja heidän talouden tasapainottamistoimenpiteensä hyväksyä. Kyllä tästä vielä hyvä tulee...

Ei kommentteja: