torstai 28. tammikuuta 2010

Reagointia

Käydään vaikkapa blogikeskustelua. Sain tietää, että KM ihmettelee, että mikä hänen uutisoinnissaan on voinut mennä pieleen.
Esko Eelan viesti:
Teijo, voitko viestittää valtuustoryhmien tietoon seuraavaa:
Olin eilen,19.1.2010, illalla Saveljefin kutsumana tarinatuokiossa. Läsnä olivat myös Aaltonen, Jaspa ja Valli. He olivat huolissaan kunta- ja sote-rakenteiden tulevaisuudesta ja Säkylän taloudesta.
Käydyn keskustelun yhteenvetona totean tietooni saatetuksi/sovituksi, että
- Kokoomuksen ryhmän puheenjohtaja on Silja Saveljef (ilmoitus tulee) aiheuttamatta muutosta valtuuston istumajärjestykseen
- Nykyinen herkkä ja vaativa tilanne edellyttää särötöntä yhteistyötä
- Säkylän virallisessa kunnallispolitiikassa ei ole oppositioryhmää eikä jakoa vuohiin ja lampaisiin, eikä kukaan anna siihen aihetta
- Vastuulliset Säkylän luottamushenkilöt eivät nyt nosta esille mitään uutta kuntaliitosasiaa
- Sote-ratkaisussa ehdoton ykkösvaihtoehto on EKS-yhteistoiminta-alue
- Sitoudutaan kunnanjohtajan esityksestä kunnanhallituksen valtuustolle esittämiin tuleviin perusratkaisuihin talouden tervehdyttämisessä
- Nostetaan kaikin tavoin Säkylän mainetta vastuullisena, taatusti selviytyvänä ja menestyvänä kuntana, jossa on turvallista asua ja yrittää.
Totean kunnanvaltuuston puheenjohtajana sitoutuvani ylläolevaan.

Josta KM, kirjoitti "uutisen":
Eela neuvotteli pro -liikkeen kanssa
24.01.2010
Säkylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Eela (kesk.) on käynyt neuvotteluja Säkylän kokoomuksen nykyjohdossa toimivan pro -siiven kanssa. Aloite tapaamisesta tehtiin kokoomuksesta.
Valtuustoryhmille lähettämässään tiedotteessa Eela kertoo, että yhteinen näkemys pro -liikkeen kanssa Euran, Köyliön ja Säkylän sote -ratkaisusta ykkösvaihtoehtona olisi olemassa. Osapuolet sopivat myös laajemminkin yhteisistä linjoista.
Eela sanoo valtuuston puheenjohtajana sitoutuneensa pro -ryhmän kanssa tekemiinsä sopimuksiin.
Pari päivää neuvonpidon jälkeen pro -liike kuitenkin ilmoittaa järjestävänsä tilaisuuden, jossa muun muassa tähyillään sote -yhteistyötävaihtoehtoja pois Pyhäjärviseudulta.

Käykö tästä ilmi, ettei pro-liikkeellä ja Kokoomuksella ole mitään tekemistä toistensa kanssa ja että Esko Eela neuvotteli Säkylän Kokoomuksen edustajien kanssa? Jos käy, uutinen ei olekaan mielikuvituksen tuotetta.

Ei kommentteja: