lauantai 20. syyskuuta 2008

Pihlava


Olin Pihlavan leirikeskuksen 20-vuotisjuhlilla. Siellä tapasin vihkipappimme Kari Aallon. Tavattoman mukava mies. Ihmettelin silloin noin kaksikymmentä vuotta sitten miksi Kari lähti Säkylästä niin lyhyen ajan jälkeen. Ei ihme. Oli kuulemma ollut erinomaisen ristiriitainen kausi poliittisesti. Kaikki asiat olivat äänestetty valtuustossa.

Onneksi nykyisin seurakunnan päättäjät kykenevät keskustelemaan. Vaikka edessä on suuria ja vaikeita päätöksiä, tulemme yhdessä niitä ratkomaan. Säkylän pitkäaikainen kirkkoherra Sampo Muurinen oli myös tilaisuudessa ja muistutti, että Pihlavan leirikeskukseen olisi hyvä satsata nyt lähivuosina. Olimme juuri viime neuvostossa päättäneetkin tarkistaa Pihlavan tarpeet erityisesti ulkoalueiden osalta.

Pihlava on todella ainutlaatuinen paikka luontonsa ja sijaintinsa puolesta, kuten koko Säkylä. Olemme keskellä kaikkea kaunniin luonnon ympäröimänä. Kunpa tämän tajuaisivat myös kuntamme päättäjät.

Tärkeää on saada ainakin seurakunnan itsenäisyys säilymään ja taloudellinen päätäntävalta. Seurakuntamme toiminta on vireää ja omalaatuista. Meillä on voimakas painotus lapsi- ja nuorisotyöhön. Olemme velaton seurakunta ja rakennuksemme ovat melko hyvässä kunnossa. Taistelu itsenäisyydestä tulee olemaan kova. koska tottakai tällaisen seurakunnan kuka tahansa liittäisi itseensä ja ottaisi omaisuuden hallintaansa. Uskon, että meillä käy vielä hyvin tulevissa koitoksissa. Onhan meitä siunattu tähänkin asti.

Ei kommentteja: