perjantai 27. helmikuuta 2009

Talviloma

Tulipa pidettyä tästä blogin kirjoittamisesta pitkä talviloma. Nyt, kun useampikin ihminen on pyytänyt jatkamaan, oikein puhelimitse ovat lähestyneet, pitänee ryhdistäytyä ja jatkaa tätä harrastusta. Kiitos kaikille mielenkiinnosta.

Tänään on vielä tarkoitukseni jatkaa kuitenkin talviharrastuksia, kun menemme työyhteisöni kanssa Ellivuoreen viettämään liikunnallista iltaa. Ensi viikon perjantaina jatkamme työkavereiden kanssa liikkumista Tahkovuorella. Sitten onkin erilaisia risteilyjä tiedossa: Säkylän kunnan ja oman työyhteisömme suunnittelu- ja koulutusristeilyjä kuukauden sisällä ainakin neljä. Pitäisi vielä käydä Pohjanmaalla tekemässä opetussuunnitelmaa kolme päivää, joten matkailua on ainakin luvassa.

Kuulin, että Säkylä-seura tullaan perustamaan. Hieno juttu. Toivottavasti saadaan mahdollisimman laajasti säkyläläiset liikkeelle. Köyliössä vastaava seura toimii todella hyvin. Tässä on tärkeätä, ettei mikään poliittinen liike ole liian aktiivinen. Mieluummin mahdollisimman epäpoliittisena liikkeenä pitäisi toimia. Varsinkin porvarit ovat tällaisissa asioissa usein jopa tarpeettoman aktiivisia.

Pro:t Säkylä ja Köyliö ovat saaneet kuntalaiset mahtavasti liikkeelle. Sunnuntaina tulee olemaan iso joukkotapahtuma Lallintalolla. Toivottavasti sielläkin syntyy asiallinen keskustelu. Köyliössä on jo tapahtunut melkoista myllerrystä, kun osa Euraan liittyviä ovat vetäneet pahasti "herneen nenään". Myös netissä keskustelu on ollut voimakasta.

Ei voi muuta sanoa kuin, että päättäjät erityisesti Säkylässä ovat olleet melko ajattelemattomia, kun eivät ole kuunnelleet millään tavalla kuntalaisia. Esimerkiksi mantra siitä, että ollaan muodostamassa uutta kuntaa eikä olla liitymässä olemassa olevaan kuntaan on täysin vailla uskottavuuspohjaa, kun ei vaivauduttu uudelle kunnalle edes nimeä muuttamaan. Kuka uskoo tällaisia päättäjiä? Kannattaisi ainakin harkita mantrojen uudistamista.

Euran kunnassa oli kikkailtu tilinpäätöksen saamiseksi positiiviseksi myymällä omaisuutta. Sama jatkunee tänä vuonna. Siitä saivat kuntaliitoksen puoltajat vettä myllyynsä. Ollaan nyt menossa taloudelliseti menestyneeseen kuntaan. Siinäkin paljastui tuo uuden kunnan perustamisen onttous. Kun Euralla menee hyvin, siihen ollaan liittymässä ja kun sillä menee huonosti, ollaan perustamassa uutta kuntaa. Melkoista on tämä retoriikka.

Säkylän Kokoomuksessa olemme keskustelemassa miten suhtautua näihin kuntaliitosasioihin. Meitä on pidetty näistäkin asioista syrjässä, joten eipä meillä puolueena ja ryhmänä ole kovin suurta intressiä ottaa kantaa kumpaankaan suuntaan, vaan kukin toimikoon yksilöinä omien ajatustensa pohjalta. Tässä olemme varmasti muita puolueita viisaampia.

Sauna- ja alakertaremontti on edennyt uuteen vaiheeseen, kun alakerran kaikki lattiat ovat nyt lämmitettäviä. Seinät ja katto vielä kolmesta huoneesta kuntoon ja avot, alakerrassa on uusi asuinkerros. Enpä tiedä onko tässä mitään mieltä: lapset ovat yhtä lukuunottamatta muuttaneet maailmalle ja meillä on valtava talo käytössä. No, jospa alakerta toimisi vapaa-ajan asuntona. Olisi ainakin lyhyt mökkimatka.

Säkylän Pyhäjärvellä on ollut valtavasti hiihtäjiä. Välillä ladut ovat aivan täynnä. Hienoa on, kun voi laittaa sukset ulko-ovella jalkaan ja lähteä hiihtämään. Aika monella säkyläläisellä on sama mahdollisuus tällaisena talvena. Paikallinen urheilukauppiaskin on myynyt ennätysmäärän suksia. Hieno paikka asua ja elää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips, ope!
Tänne eksyin ihan sattumalta... Uskon, että minut tunnistat. Gnanskissa oli hyvä reissu, kuten odotettiinkin. Kiitos Sinulle järjestelyistä!
Uusi miesi on tulossa opiskeluryhmään... Kait kaikki järjestyy.

Remontit on osa elämää, kai sen puolisotkin joskus tajuaa. Lapset kasvaa, sekin on elämää, onneksi kasvavat!
T: Ehkä toivottavasti joskus, veli.

Asko Valli kirjoitti...

Kiitos kommentista. Tämä blobi on ollut menestys. Pidin pienen tauon, mutta tuli pyyntöjä jatkaa...