keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Ylimielisyyttä

Eura-fanaatikot ovat syyllistymässä vakavaan ylimielisyyteen. He ovat ottaneet oikeudekseen mollata itsenäisyyden säilyttäjiä kapinallisiksi, eivätkä halua antaa tietoa epäilijöille. Varmasti järkevää, kun on selvästi niskan päällä. Tulevaisuuden kannalta olisi kuitenkin viisaampaa yrittää keskustella nöyrästi myös skeptikkojen kanssa. Esko Eela on lähes ainoa poikkeus: hän on selvästi nöyrällä mielellä ja avoimesti keskustelemassa liittymisen ongelmista. Samanlaista suhtautumista toivoisi muiltakin fanaatikoilta. Ihmettelen, että mistä tulee tämä valtava kiire, ettei ehdi vastaaman kuntalaisille.

Säkylän nykypäättäjät ovat tavattoman tunteettomia. He eivät näytä vähääkään välittävän ihmisten tunteista, vaan kaikin tavoin koettavat leimata ihmisiä ja heidän tunteitaan lapsellisiksi ja tyhmiksi. Itsenäisyden kannattajat pyritään näkemään vanhoina ja ajattelemattomina. Tavattoman monta kertaa nämä suuruuden ekonomiaa korostavat hankkeet ovat totaalisesti epäonnistuneeet. Mitä, jos meille käy samoin? Onko mahdollista muodostaa kunta uudelleen? Ymmärrän näitä fanaatikkoja jollain lailla, kun ei ole heidän mielestä vaihtoehtoja, on vaikea ymmärtää niitä ihmisiä, joilla on vaihtoehtoja. Fanaatikon mielestä on olemassa vain yksi totuus ja toisilla on väärät mielipiteet. Onneksi Suomessa nykyisin toisinajattelijoita ei sentään telolteta, ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lallintalon tilaisuus oli hyvä. On suorastaan käsittämätöntä, etteivät päättäjät ole järjestäneet, eivätkä edes aikoneet järjestää mitään vastaavaa. Sekin on ilmeisesti merkki syvälle syöpyneestä ylimielisyydestä.

Ei kommentteja: