lauantai 1. elokuuta 2009

Loma vatsakipujen kanssa loppumassa

Valitettavasti vain loma on loppumassa, vatsakivut eivät. On tähystelty ja otettu veri- ja virtsakokeita. Ei ole löydetty vikaa. Onpa tässä toden totta tullut tutustuttua terveydenhoitojärjestelmään. Enpä tiedä mitä sanoisi järjestelmän toimivuudesta. Onneksi olen kunnan palveluksessa, yksityiselle tulisi kalliiksi tällainen työntekijä, joka on vajaakuntoinen lomalta palatessaan.

Kesälukemisena oli mielenkiintoisia kirjoja, joista yksi oli kirpputorilta eurolla hankittu. Tämä euron kirja oli siitä erikoinen, että sen oli kirjoittanut Neuvostoliiton pitkäaikainen ulkomaankauppaministeri. Sitä lukiessa ja hänen kuvatessaan järjestelmäänsä ja sen käytännön toimia tuli väkisin mieleen, että onko meidänkin johtavat politiikot yhtä kaukana kansastaan kuin kommunistit olivat (ovat). Ainakin maamme vasemmisto on täysin kuutamolla nykypolitiikassa. He eivät todellakaan näytä tietävän missä maassamme mennään. Molemmat johtavat vasemmistopoliitikot Arhinmäki ja Urpilainen ovat lausunnoillaan osoittaneet talouspoliittisen tietämyksensä tason, joka näyttäisi olevan lähellä nollaa.

Talous- ja elinkeinopoliittinen tietämättömyys näyttää olevan melkoisessa kurssissa myös omalla paikkakunnallamme, ainakin valittaessa henkilöitä kyseisiä asioita käsitteleviin luottamustoimiin. Muutoinkin on ilmeisesti jonkinlainen krapula voittajilla menossa, kun ei ole mitään kuulunut kuntaliitoksen tiimoilta. Tulee olemaan melkoinen vääntö kun laitetaan kuntataloutta kuntoon tällä seudulla. Erilaiset käynnissä olevat hankkeet ja palkankorotukset eivät lupaa hyvää kurjistuvassa kunnassa. Taitaa olla kolmen vuoden päästä melkoinen savotta, kun tehtyjen päätösten jälkiä aletaan siivota. Itse aiheutettuun päänsärkyyn täällä päin on totuttu hakemaan syyllisiä muualta ja sitten odoteltu, että ihme tapahtuisi. Kun ei tehdä mitään ei tehdä virhettäkään. Ehkä liitos Rauman kanssa voisi tuoda helpotuksen.

Politiikka pitäisi ruveta taas itsekin tekemään olen kovasti miettinyt miten järjestämme oman poliittisen tulevaisuutemme tulevassa Eurassa. Kokoomus on voimaakkaasti nouseva voima ja Säkylässä tulemme näillä näkymin voittamaan seuraavatkin vaalit. Eu-vaaleissa olimme pitkästä aikaa Säkylän suurin puolue.

Ei kommentteja: