torstai 4. maaliskuuta 2010

Jälkipeli jatkuu

Kuntaliitosta voimakkaasti ajaneet jatkavat aivan turhaa ja tarpeetonta jälkipeliä viikosta viikkoon. Fakta on, että kuntaliitosjuna tällä kertaa meni. Junan kulusta ovat vastanneet samat henkilöt, jotka ovat sitä alusta asti ohjanneet. Tosin moni niistä, jotka ajoivat voimakkaasti uutta Euraa, ovat unohtaneet millä perusteilla liitosta ajettiin ja millä perusteella liitos kaadettiin.

Kuntaliitosta ajaneet vakuuttivat, että yhdessä saamme vankan taloudellisen pohjan: leveät hartiat, kuten ajatusta myytiin. Samalla piti olla selvää, että Säkylässä kaikki säikyy ennallaan. Samat henkilöt ovat perustelleet liitoksen kaatumista taloudellisilla perusteilla. Aivan samoilla perusteilla ja lähes samoilla luvuilla, joilla pro-liikkeet perustelivat liitoksen kannattamattomuutta.

Kuitenkin pro-liikkeitä on turha syyttää kuntaliitoksen kaatamisesta. Kyllä sen kaatoivat juuri samat henkilöt, jotka olivat sitä ajamassa. Pro-liike on ajanut toimintansa alas eikä sillä enää ole käyttöä. Kuitenkin kuntalaisten silmissä muutama henkilö on toiminut liikkeen piirissä lähes sankarillisesti: vaikeissa olosuhteissa tuonut mielipiteitään esiin, vaikka virallinen liturgia on voimaakkaasti tyrmännyt kuntalaisliikkeen ajatukset.

Seuraaavat vaalit osoittavat varmasti tämän kaiken poliittiset häviäjät ja voittajat. Jos jotain ennustaa, niin muutokset tulevat olemaan paljon pienemmät kuin voisi tällaisten sekoilujen jälkeen odottaa. Pääosin samat voimat jatkavat. Taitaa olla hyvä tilanteessa, jossa kaikki poliittiset ryhmät näyttävät aidosti asettuneen oman kunnan ongelmien ratkaisemiseen eikä kukaan enää huutele muita avuksi.

Ei kommentteja: