torstai 15. lokakuuta 2009

Pitkä sairausloma on loppunut

Edellisen kirjoituksen jälkeen on tapahtunut niin paljon ja monenlaista, ettei sitä oikein pysty kokonaan tajuamaan ja erittelemään. Vatsakipujen syykin on löytynyt: pahanlaatuinen syöpäkasvain paksusuolessa, joka on päässyt jo leviämään. Kirurgi ehti jo antaa nopean kuolemantuomion. Syöpälääkäri on paljon toiveikkaaampi. Nyt on joka tapauksessa kovat lääkkeet käytössä kovaan tautiin. Uskon niiden purevan.

Syksy on ollut monella tavalla värikäs kohdallani. Parasta on kuitenkin ollut huomata kuinka paljon ja kuinka hyviä ystäviä on ympärilleni kertynyt vuosien saatossa. Se, että saa osakseen vilpitöntä rakkautta ja myötäelämistä antaa voimia kestää minkälaiset vastukset tahansa.

Kuluva kuukausi on ollut monella tapaa ehkä vuoden parasta aikaa. Tautiin on saatu kuristusote ja kunto ja olo paranee kohisten. Työelämässäkin sain aikaiseksi hyvän sopimuksen työnantajan kanssa. Vapauduin pääasiallisesti opettamisesta ja saan keskittyä opetuksen kehittämiseen ja johtamiseen. Työt maistuvat tässä tilanteessa erinomaisesti.

Kunnallispolitiikassakin eletään mielenkiintoisia aikoja, kun olemme luomassa rakenteita uutta kuntaa silmälläpitäen. Tuli käytyä viime maaanantaina kunnanvaltuuston kokouksessa lehterillä. Siellä tuli vähän kummallinen olo, kun oman ryhmämme valtuutettu puhui asiaa toisen asteen ammatillisen koulutuksen saamisesta uuteen kuntaan. Eipä se tuntunut ketään kiinnostavan. Yksi valtuutettu, jonka luulin tietävän toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta jotain, puhui jotain aivan käsittämätöntä. Sen verran kuitenkin tajusin, että hän on täysin kuutamolla nykyisestä koulutuksesta ja koulujärjestelmästä. Hän puhui sujuvasti keskiasteesta ja toisen asteen ammatillisesta tutkinnosta hän ei tietänyt mitään. Lukiolakikin hänen kannattaisi lukea.

Se, että kuinka lähellä rakenteellisesti tänä päivänä toisen asteen ammatillinen tutkinto on lukiota, on jäänyt kaikille epäselväksi. Kun ei edes opetuksen ammattilaiset tunnu tietävän yhtään missä mennään, miten voisi ajatella, että tavallinen kuntalainen tietäisi. Toivottavasti nämä tunarit vaihtuvat seuraavissa vaaleissa sellaisiin kuntapolitiikkoihin, jotka oikeasti ajattelevat oman kuntansa ja kuntalaisten etuja eikä pelkästään hae "hyviä" luottamusmiespaikkoja kunnista ja kuntayhtymistä. Tätä aluetta pitäisi viimeistään nyt kehittää, ettemme näivety tänne kauniiseen luontoomme ilman paikallisia palveluja.

Tänään oli kuitenkin harjulla niin kaunis päivä, että retkeily teki mielelle hyvää. Ihmeen vähän siellä on ihmisiä liikkeellä. Toisaalta sotaväen ammunnat taisteluampuradalla vähän häiritsevät luontokokemusta. Luonto on kuitenkin meillä niin upeaa, että myös siitä voimia mihin tahansa.

Ei kommentteja: