tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kesäloma

Tulipa pidettyä kunnon kesä(kevät)loma blogeilusta. Paljon on tapahtunut tällä välin sekä henkilökohtaisesti että paikallispoliittisesti. Henkilökohtaisesti suurin kokemus oli kokeilla näyttelemistä kesäteatterissa. Kokemus oli sellainen, ettei sitä pysty muutamalla sanalla kuvailemaan. Joka tapauksessa positiivinen ja avartava. Kun itse toimii opettajana, on ainutlaatuista osallistua ammattilaisen toteuttamaan ohjausprosessiin, jossa on mukana kaksikymmentä amatööriä. Opin paljon kyseisestä kokemuksesta. Nyt on sitten kesä menossa kulttuurin merkeissä: Tuiskula, Katismaa, Ahlainen... kesäteattereita on Suomen maa puolillaan.

Paikallispolitiikassa tuli ratkaisu, jota kuntalaiset eivät toivoneet, mutta jonka johtavat paikallispolitiikot, etupäässä sosialistit, ajoivat. Eipä siinä mitään, mutta tapa, jolla nämä kuntaliitosfanatiikot sen tekivät, jättää paikkakunnalle pitkäksi aikaa arvet. Olisin toivonut näiltä fanatiikoilta vähän enemmän poliittista pelisilmää. Täydellinen kovakorvaisuus vastakkaisia argumentteja kohtaan ei lupaa kovin hyvää tulevaisuutta vaikeiden aikojen ollessa käsillä. Erityisen tunteettomasti ja minun mielestäni typerästi käyttäytyivät kaksi johtavaa sosialistia ja pari äänekästä kepulaista. Kannattaisi vähän ajatella toisten tunteita eikä olla niin voitonriemuinen ja itsevarma. Ehkäpä kymmenen vuoden kuluttua tomu on laskeutunut asian ylle, jolloin voidaan myös paremmin arvioida tapahtumien kulkua. Opittavaa tästäkin jäi, kaikille.

Vuosi on ollut ammatillisesti melkoinen. Edessä on valtava haaste: logistiikan koulutusohjelman käynnistäminen. Onneksi Pyhäjärviseudultakin tulee muutama opiskelija. Pitänee tässä yrittää vielä hetki ladata omia akkuja ennen kuin tarttuu täysillä toimeen. Tekisi kyllä jo mieli aloittaa työt - tänä kesänä tuntuu opettajan kesäloma turhan pitkältä.

Sauna- ja alakertaremontti on pääosin tehty. Lopputulos on upea. Vaikka sen itse sanonkin, en ole koskaan käynyt niin hienossa saunassa. Kun vielä löylyt ovat aivan taivaalliset, eipä olisi remontti voinut paremmin onnistua. Kyllä on löylyteltykin ja vieraitakin on käynyt. Taitaa olla jo pian sata saunavierasta löylytetty. Kaikki kuullut arviot ovat olleet ylistäviä. Kannatti siis nähdä vaivaa, koko talvi.

Seuraava projekti lienee kesäkeittiön rakentaminen. Suunnitelmia on jo laadittu. Aloittaisiko vielä tänä vuonna vai siirtäisikö ensi kevääseen. Siinäpä kysymys, johon vastaaminen jäänee syksymälle.

Voisiko sitä taas jatkaa blogeilua, kun on toivottavasti seesteisemmät ajat käsillä. Poliitikassa tosin taitaa olla edessä kovat koetokset. Sovun rakentaminen on kuitenkin parempaa kuin jatkuva repiminen. Ensi vuonna toteutettavissa vaaleissa tulee saada erinomainen tulos. Erityisen tärkeää on voittaa srk-vaalit. Niin on kovasti eräät ajamassa alas Säkylän seurakuntaa, että taistelu tulee olemaan melkoinen.

Nyt siis ollaan tekemättä mitään, paitsi kulttuuria - ladataan akkuja ja nautitaan Suomen suvesta.

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Mukavaa, kun blogisti on taas herännyt kirjoittelemaan. Mukavaa loman jatkoa ja onnea vaan blogist..eiku logistiikan opetukseen!

Asko Valli kirjoitti...

Kiitos. Joo, blogeilu jäi, kun meni tuo politiikka täällä vähän överiksi. Harmillista, että olemme niin jääräpäitä, että ihmisten välit tulehtuvat ja ettei oikein uskalla sanoa mitään...